Så stor är svenskarnas fondförmögenhet

Under årets andra kvartal uppgick de svenska hushållens nettosparande i fonder till 146 miljarder kronor, enligt statistik från SCB.

Den totala fondförmögenheten i svenskregistrerade fonder ökade och var vid utgången av det andra kvartalet 2.517 miljarder kronor. Det innebär en ökning med 261 miljarder jämfört med det första kvartalet. Det kan främst förklaras av att ett flertal utlandsregistrerade fonder har blivit svenskregistrerade. Totalt flyttades omkring 130 miljarder.

Hushållens fondförmögenhet ökade med 97 miljarder till totalt 539 miljarder kronor. Premiepension och fondförsäkring, vilka är hushållens indirekta fondinnehav, ökade med 42 respektive 30 miljarder under andra kvartalet. Totalt uppgick hushållens indirekta fondinnehav i premiepension till 565 miljarder och fondförsäkring till 586 miljarder.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Valour