SAS avnoteras – inget värde kvar till aktieägarna

Under tisdagen tillkännagavs att Air France-KLM blir ny huvudägare i SAS tillsammans med danska staten, Castlelake och Lind Invest. I och med det förväntas också SAS-aktien att avnoteras, skriver bolaget i ett pressmeddelande.
SAS avnoteras – inget värde kvar till aktieägarna - SAS
En SAS-flygvärdinna i Dior-uniform i slutet av 70-talet. Foto: SAS

I den pågående budprocessen har SAS tagit in 13 miljarder kronor, där Air France-KLM, Castlelake, danska staten och Lind Invest är de största investerarna. Transaktionen ska godkännas som en del av SAS rekonstruktionsplan enligt chapter 11.

Bolaget kommer att fortsätta sin verksamhet som vanligt under genomförandet av transaktionen, men lämnar Star Alliance för Air France SkyTeam, enligt pressmedelandet.

SAS kommer sannolikt att ansöka om företagsrekonstruktion i Sverige under 2024 och för de drygt 250.000 aktieägarna förväntas det inte finnas något värde kvar.

”Som ett resultat av denna process förväntas samtliga av SAS AB:s stamaktier och noterade kommersiella hybridobligationer bli inlösta, indragna och avnoterade (för närvarande förväntat att ske under andra kvartalet 2024). Därmed förväntas det inte finnas något värde kvar för befintliga aktieägare i SAS AB och ersättningen till innehavarna av kommersiella hybridobligationer förväntas vara förhållandevis liten”, skriver bolaget.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets