SAS i miljardavtal med Apollo

Flygbolaget SAS har tecknat sitt största avtal med en charteroperatör. Samarbetet med Apollo fördjupas i ett avtal som täcker tre sommar- och tre vintersäsonger fram till 2024, med möjlighet till ytterligare två års förlängning till 2026. Kontraktsvärdet uppgår till 3,4 miljarder kronor för de tre första åren, enligt ett pressmeddelande.
SAS säkrar lån
Foto: Johan Nilsson/TT
“I takt med att vaccineringarna nu fortskrider ser vi fram emot att återigen ha möjlighet att resa friare, säger Markus Ek, global försäljningschef på SAS.

Avtalet innebär att SAS förblir huvudpartner för Apollos charterflygningar från Skandinavien under avtalsperioden. SAS kommer att flyga Apollos kunder till och från 24 orter i Sverige, Danmark och Norge till 51 destinationer runt om i Europa. Apollo förblir samtidigt SAS största partner på chartersidan.

“På Apollo ser vi ljust på framtiden och vi är övertygade om att resandet snart kommer igång igen. Därför känns det väldigt positivt att vi nu har gjort ett avtal med SAS som säkrar vårt samarbete flera år fram i tiden”, säger Leif Vase Larsen, nordisk VD för DER Touristik Nordic.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.