SAS vinnare när Norwegian står inför storstrejk

Norwegian står inför hot om en storstrejk, då förhandlingarna mellan flygbolaget och kabinpersonalen i Norge åter bröt samman under förra veckan.Även om det fortfarande inte är klart vad konsekvenserna av den kollapsade medlingen kan bli, syns dock redan effekter av strejkrisken hos både Norwegian själva och SAS.

”Vi har dessvärre märkt av en minskad efterfrågan på våra biljetter på grund av strejkrisken. Vi beklagar verkligen den oro som detta skapar våra passagerare. Vår förhoppning och ambition är fortfarande att vi ska komma överens så att passagerarna inte drabbas. Om det blir strejk ska vi göra allt vi kan för att ta hand om passagerarna så att de kommer dit de ska enligt gällande tidtabell”, uppger Norwegians informationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson via e-post för SIX News.

Norwegian vet dock inte om den minskade efterfrågan skett hos affärs- och eller fritidsresor.

”Vi har ingen översikt över vilken kategori det gäller då alla, både affärsresenärer och privatresenärer, bokar själva via vår hemsida”, uppger Holmbergh Jacobsson.

En vinnare i det hela blir däremot SAS som märkt av det motsatta, en ökad mängd bokningar.

SAS presschef Trine Kromann-Mikkelsen bekräftade för några dagar sedan för SIX News att man sett den förändringen i beteendet, och att ökningen hittills är störst på inrikesrutterna i Sverige och i Norge.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.