Scania permitterar nästan alla anställda i Sverige

Lastbilstillverkaren Scania, som ingår i den tyska lastbilskoncernen Traton, permitterar nästan samtliga 19.000 anställda i Sverige. Det handlar om både personal vid huvudkontoret och vid fabrikerna.

Det uppger Scania för Ekot.

I förra veckan meddelade Scania att 9.000 anställda med kopplingar till produktionen skulle permitteras, men siffran blir nu alltså betydligt större.

”Det beror på att förutsättningarna för att bedriva vår verksamhet har försämrats kraftigt. Vi måste vidta de här åtgärderna för att klara den här krisen som corona har lett till”, säger Hans-Åke Danielsson, som är presstalesperson på Scania, till Ekot.

I förra veckan meddelade Scania att bolaget onsdagen den 25 mars skulle stoppa verksamheten vid merparten av sina europeiska produktionsenheter på grund av komponentbrist och de stora störningar som uppstått i leverantörs- och logistikkedjan till följd av utbredningen av covid-19 i Europa.

”För de flesta tjänstemännen gäller korttidsvecka med arbete på tisdag och onsdag. Produktionsmedarbetarna är heltidspermitterade fram till 13:e April”, säger Hans-Åke Danielsson.

Scania har dock inte permitterat de som säljer och servar fordonen på marknaden, uppges det.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.