Schibsted-avknoppning rusar under börspremiären

Schibsteds avknoppade dotterbolag Adevinta rusar med tio procent under börspremiären på onsdagen.

Aktien nådde 85,94 norska kronor under onsdagsmorgonen. Det återspeglar ett marknadsvärde på 57,6 miljarder norska kronor, motsvarande 62,6 miljarder kronor.

Adevintas introduktionspris för B-aktien var satt till 78 norska kronor per aktie.

Bolagets värdering gör det till den fjärde största notering någonsin på Oslobörsen, och den största sedan REC 2006. Bara delstatliga energijätten Equinor (tidigare Statoil) och telekombolaget Telenor har värderats högre när de gått till börsen.

Schibsted säljer 60 procent i Adevinta, som kommer att driva digitala marknadsplatser i 16 länder i Europa, Latinamerika och Nordafrika.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.