SEB: Dags att ändra syn på it-konsulten

SEB inleder bevakning av it-konsulten med köprekommendation.

Knowit kommer sannolikt att gynnas av digitaliseringen av den norska offentliga sektorn, och detta tillsammans med en gynnsam personalåldersprofil (hög andel juniorer) och en god kostnadsstruktur, gör att Knowit kan fortsätta att växa snabbare än sina sektorkollegor.

Det skriver SEB i analysen där banken inleder bevakning av Knowit med köprekommendation.

Trots att Knowit har visat stark försäljnings- och ebita-tillväxt under de senaste tre åren handlas aktien till en rabatt om 23 procent gentemot sektorn, trots bättre prestation, vilket SEB anser är omotiverat.

“Det är dags att ändra syn (på Knowit), enligt oss”, skriver SEB.

Riktkursen är satt till 225 kronor.

Knowit-aktien handlades till 179:80 kronor vid 10.55-tiden på fredagen, upp 1,6 procent jämfört med torsdagens stängning.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här