SEB: Därför är kasinounderleverantören köpvärd

SEB höjer, trots stor osäkerhet, sin rekommendation till köp samtidigt som riktkursen skruvas upp till 40 kronor, från tidigare 28 kronor.

Net Ents förvärv av Red Tiger kan vara tillräckligt för att ta bolaget tillbaka till tillväxt under 2020, men resan kommer inte att sakna gropar i vägen och osäkerheten i estimaten är stora. Det konstaterat SEB i en analys.

Den finansiella informationen som getts angående Red Tiger är begränsad, men på presskonferensen efter att förvärvet tillkännagivits antydde vd Therese Hillman att det köpta bolaget hade en tillväxt över 30 procent.

“Red Tiger rapporteras vara en snabbväxare, möjligen ännu snabbare än Net Ent i sina bästa dagar, och med högre lönsamhet”, skriver SEB som uppskattar tillväxten för Red Tiger till 30 procent för åren 2020-2021.

För det “gamla Net Ent” förväntar sig SEB dock inte att tillväxten ska komma tillbaka i närtid, men menar att Red Tigers tillväxt borde räcka för att “lappa ihop prestationen” för gruppen som helhet och ta företaget tillbaka till tillväxt.

Siffrorna för Red Tiger väntas vara konsoliderade i rapporten för det tredje kvartalet.

I torsdags, efter att förvärvet offentliggjorts, steg Net Ents aktie med 14,3 procent för dagen. På måndagsförmiddagen fortsatte aktien upp och den noterades nästan 4 procent högre, strax under 30 kronor, kring klockan 10.40.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här