SEB höjer Invisios riktkurs med 60 procent

Bolagets starka orderingång i fjärde kvartalet har övertygat banken om den långsiktiga potentialen, enligt en analys daterad den 16 januari.

SEB höjer riktkursen för kommunikationsteknikbolaget Invisio med 60 procent till 160 kronor (100). Rekommendationen köp upprepas.

SEB ser stora framtidsmöjligheter för Invisio efter att dess produkter fått genomslag med amerikanska armén 2013. För närvarande har bolaget nio procent av den adresserbara marknaden men bedömer att siffran kan stiga till 27 procent vid 2030.

SEB ser även möjligheter för Invisio på andra marknader så som poliskåren. Där är penetrationen idag en procent men kan landa på 16 procent vid 2030.

Invisio-aktien stiger 7,5 procent på fredagen. Den är upp drygt 40 procent sedan årsskiftet och har de senaste dagarna fått hjälp av att fastighetsmiljardären Erik Selin klivit in som ny ägare.

Erik Selin köper storpost i InvisioIgår den 15 januari rapporterade Lage Jonason till Finansinspektionens insynsregister att han den 10 januari sålt 800 000 aktier i Invisio Communications där han är styrelseledamot.  

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här