Skagen-grundaren Kristoffer Stensrud lämnar över ansvaret för Kon-Tiki

Förvaltaren Kristoffer Stensrud ska fokusera mer på stock picking och lämnar därför över huvudansvaret för Skagen Kon-Tiki.

Tillsammans med några vänner grundade Kristoffer Stensrud Stavanger-baserade Skagen Fonder 1993. Fondbolaget har även kontor i Danmark, Holland och Sverige.

Stensrud, som är huvudägare i Skagen Fonder, har varit portföljförvaltare för fonden Kon-Tiki sedan den startade 2002. Nu överlåter han huvudansvaret för fonden till Knut Harald Nilsson som Kristoffer Stensrud delat huvudansvaret med sedan 2014.

– Det är stock picking som är min stora passion. Det är därför en glädje att överlämna ”pappersarbetet” till Knut Harald, säger Krisoffer Stensrud i ett pressmeddelande.

Han uppger att man inte är nöjda med investeringsresultaten under de senaste åren. Genom den här förändringen hoppas han nu skapa större förutsättningar för att öka avkastningen framöver. Under 2015 landade fondens avkastning på -10,0 procent.

Skagen Kon-Tiki förvaltas av Knut Harald Nilsson, Kristoffer Stensrud, Erik Landgraff och Cathrine Gether.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.