Smart Eye får order värd 160 miljoner

Teknikbolaget Smart Eye har fått en tilläggsorder från en befintlig kund, som är en av världens största fordonstillverkare.
Smart Eye får order värd 160 miljoner - Smart-Eye-Integrates-the-Future-in-Todays-Cars-Through-Eye-Tracking-and-AI-at-CES®-2020
Foto: Smart Eye

Beställningen innebär att 34 tidigare tillkännagivna bilmodeller inklusive Smart Eyes DMS-mjukvara kommer att produceras i större volymer än vad som ursprungligen beräknats.

Bilmodellerna, inklusive Smart Eyes teknologi, kommer att gå i produktion 2025. Den beräknade intäkten är 160 miljoner kronor baserat på prognoser för den beräknade produktlivscykeln, skriver Smart Eye i ett pressmeddelande.

När den ursprungliga ordern kommunicerades i december 2022 var den bolagets hittills största beställning.

Smart Eye har totalt erhållit upp till 315 design wins från 21 fordonstillverkare. Det sammanlagda värdet över produktlivscykeln för nuvarande design wins uppgår nu till mer än 7 075 miljoner kronor. Det potentiella värdet från ytterligare design wins med alla 21 biltillverkare är 2,7 miljarder.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.