Sobi över förväntan

Läkemedelsbolagets vinst föll mindre än väntat under det tredje kvartalet 2015.

Sobi redovisar ett ebita-resultat som uppgick till 97 miljoner kronor (120). Enligt SIX news / Inquiry Financials analytikerenkät låg förväntningarna på 67 miljoner kronor.

Det framgår av delårsrapporten.

Utfallet inkom därmed 45 procent högre än förväntningarna.

Rörelseresultatet blev 25 miljoner kronor (50), jämfört med väntevärdet på -2 miljoner kronor.

Bruttomarginalen låg på 62 procent (59) och det väntade värdet var 59,6 procent.

Nettoresultatet uppgick till 5 miljoner kronor (53), motsvarande 0,02 kronor per aktie (0,20). Det väntade resultatet efter skatt var 1 miljoner kronor motsvarande 0,01 kronor per aktie.

Nettoomsättningen var 786 miljoner kronor (666). Försäljningen väntades i genomsnitt inkomma vid 732 miljoner.

Kassaflödet från den löpande verksamheten var 245 miljoner kronor (124). Likvida medel var vid periodens slut 914 miljoner kronor (611).

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.