Storägare protesterar mot Agrokulturas emissionsplaner

Jordbruksbolaget Agrokulturas nya storägare Steenord har genom svensk advokat i förväg lämnat in en protest hos Bolagsverket avseende den riktade kontantemissionen.

Steenord har gjort gällande att en sådan emission inte skulle vara förenlig med årsstämmans emissionsbemyndigande och därför skulle vara ogiltig.

Det framgår av ett pressmeddelande.

”Mot denna bakgrund har Agrokulturas styrelse inhämtat ett rättsutlåtande från professor Erik Nerep. Utlåtandet bekräftar styrelsens bedömning att den planerade riktade kontantemissionen utan förbehåll ryms inom årsstämmans bemyndigande och kommer att vara giltig”, heter det i meddelandet.

Utlåtandet i dess helhet kommer företaget att delge Bolagsverket och ”den som i övrigt har anledning att ta del av det.”

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets