Aktiespararna: Säg nej till Steenords bud på Agrokultura

Aktiespararna rekommenderar sina medlemmar att inte anta budpliktsbudet som huvudägaren Steenord Corp har lagt på Agrokultura.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Anledningen är att erbjudna 4,50 kronor per aktie, enligt Aktiespararna, inte återspeglar de värden som finns i bolaget.

“Att sälja till ett pris som understiger det bokförda värdet per aktie är inte attraktivt trots att aktien har handlats med substansrabatt, att riskpremien har ökat den senaste tiden och att budnivån står sig väl i jämförelsen med andra jordbruksföretag på börsen just nu”, hävdar Carl Rosén, vd i Aktiespararna, i pressmeddelandet.

 

 

nullnull

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här