Sveriges mest klickade bostadsobjekt

Bostadssajten Hemnet listar varje vecka vilka objekt som får flest klick. Det objekt som är sajtens mest klickade någonsin är en kändis lägenhet på Södermalm i Stockholm.

Lägenheten – en 91 kvadratmeter stor trerummare på Götgatan i Stockholm, stack ut i bostadsannonsflödet – inte bara eftersom renoveringsbehoven var stora, utan också för att den var helt ostajlad på bilderna. I bostadsannonsen beskrevs den som “en unik vindslägenhet med renoveringsbehov och stor potential där man får chansen att skapa sin drömbostad från grunden”. Med över 500 000 klick har den uppseendeväckande lägenheten slagit det tidigare rekord som det så kallade “Paprikahuset”, från 2014, hade – med bilder på paprikor som svämmade över badkar, låg på sängar och rumlade ut ur tvättmaskinen.

 

Under våren har även en före detta folkskola i Åhus från 1911 legat på klicktoppen. Den gamla folkskolan på den skånska östkusten har genomgått en gedigen renovering de senaste åren och beskrivs med sina 310 kvadratmeter som “ett rymligt hem”.

 

Även andra ombyggda objekt väcker intresse hos bostadsintresserade, däribland ett ombyggt missionshus i Björlinge några mil norr om Uppsala från 1920. Men givetvis hamnar spektakulära vindsvåningslägenheter på stadsdelen Östermalm i Stockholm också på klicktoppen. Däribland en sjurummare på 275 kvadratmeter som just nu befinner sig under produktion. Utgångspriset för den tilltänkta vindsvåningen med inflyttning våren 2020 ligger på nästan 52 miljoner kronor, vilket motsvarar ungefär 189 000 kronor per kvadratmeter. Därtill tillkommer en månadsavgift på drygt 12 000 kronor.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.