Svolder lämnar Garos valberedning efter ägarstrid

Elinstallationsbolaget Garo skakas av en ägarstrid på högsta nivå: den näst största ägaren Svolder lämnar valberedningen i protest inför stämman.
Tomas Risbecker, VD på investmentbolaget Svolder.
Tomas Risbecker, VD på investmentbolaget Svolder. Foto: Pressbild

”Vi har kommit med konstruktiva förslag, men inte fått något gehör”, säger Svolders vd Tomas Risbecker till Dagens Industri, då Svolder ville se en ersättare när industriveteranen Lars-Åke Rydh lämnar.

Av kallelsen till årsstämman den 14 maj framkom att Lars-Åke Rydh avböjt omval och att inget förslag på ersättare presenterats.

Tomas Risbecker befarar att Garos styrelse försämras.

För två veckor sedan betonade Tomas Risbecker i en Di-intervju vikten av att arbeta med sina innehav via valberedningar – genom att sitta med där ser de till att ledningen blir bra, förklarade han.

Di uppger vidare att beskedet att Svolder hoppar av valberedningen kan vara ett tecken på att man är på väg ur innehavet. Svolder framförde kritik mot ledningen i samband med Svolders senaste delårsrapport.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.