Swedbank: Här är aktierna som passar för byrålådan

För att kunna sitta på en aktieportfölj som klarar av tvära kast på marknaden gäller det att tänka ett varv extra innan investering. Swedbank listar faktorer som är viktiga att ta med i beräkningen. H&M, Skanska och Investor är några av bolagen som tar plats när storbanken listar aktier som passar att lägga i byrålådan.

Titta på marknadstillväxten, var ödmjuk för snabba svängningar och glöm inte diversifieringen. Detta är råden när Swedbanks Aktiellt ger ut en uppdaterad lista på motståndskraftiga aktier som lämpar sig på lång sikt och kräver minimalt med tid för aktieägaren. Aktier som går att stoppa i byrålådan, helt enkelt.

Att den nya omikron-varianten skulle få ett så pass starkt fäste och påverka marknaden var inget som man hade förutsett. Swedbank uppmanar därför aktiesparare att tänka till vid investering av aktier inom branscher där marknadstillväxten känns osäker på lång sikt, och tar även upp turistnäringen som exempel där framtiden ter sig ovisst.

Handelsbanken: Här är aktier som ger en god nattsömn

Vidare lyfts vikten av diversifiering av portföljen upp som en pusselbit för att lyckas med långsiktiga aktier. Aktiellt ger rådet att investera i minst 10 aktier i bolag som verkar inom olika branscher. På så sätt kan portföljen stå emot tvära kast och resultera i stabilare investeringar.

Nordnets fondsparare satsade på globalfonder i december

De aktier som i dagsläget är mest prisvärda för investerarna som vill fylla på i byrålådan är, enligt Swedbank, bland annat H&M, Mowi och Skanska. Även Investor och Sandvik tar plats på listan som har totalt tio innehav. Se hela listan här.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.