Swedish Match justerar snuspriset

Tobaksbolaget Swedish Match bekräftar i dag att bolaget kommer att justera priserna på bolagets snusprodukter med anledning av föreslagen skattehöjning på snus. Det framgår av ett pressmeddelande.

Regeringen har föreslagit att kraftigt höja skatterna på svenskt snus från och med den första januari 2015. Som en följd av detta kommer en prisjustering motsvarande regeringens skatteförslag att genomföras för de produkter i Swedish Match portfölj som omfattas av skattehöjningen, skriver bolaget i pressmeddelandet.

”Vi justerar endast priset i enlighet med regeringens förslag. För att inte konsumenten skall drabbas onödigt mycket hoppas vi att även handeln följer vår linje och endast låter skattehöjningen plus moms slå igenom på konsumentpriset”, säger Patrik Hildingsson, kommunikationschef på bolaget, i ett pressmeddelande.

Prisjusteringen kommer att ske under förutsättning av att Riksdagen fattar beslut i enlighet med regeringens budgetproposition. De nya priserna kommer då att införas den 1 januari 2015.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco