Systemair över förväntan

Ventilationsföretaget Systemair redovisar ett rörelseresultat om 284 miljoner kronor för det andra kvartalet i det brutna räkenskapsåret 2019/2020, motsvarande en rörelsemarginal om 11,4 procent.

Väntat var enligt Infront Datas prognossammanställning ett rörelseresultat på 218 miljoner kronor och en marginal på 9,2 procent.

Nettoomsättningen var 2.483 miljoner kronor mot förväntade 2.368 miljoner. Det motsvarar en tillväxt om 15,4 procent att jämföra med förväntansbilden om 10,1 procent.

Nettoresultatet uppgick till 194 miljoner kronor. Här väntades 161 miljoner.

Per aktie blev resultatet 3:72 kronor. Infront Data-prognosen löd på 3:10 kronor per aktie.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här