Telia säljer allt i Moldcell

Telia har beslutat att, via Fintur, sälja hela sitt innehav i Moldcell till CG Cell Technologies DAC, för 31,5 miljoner dollar.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Moldcell är Moldaviens näst störst telekomoperatör och svarar för cirka 0,7 procent av Telias totala serviceintäkter samt 0,6 procent av Telias ebitda.

”Jag är glad över att tillkännage slutet på vår resa med att lämna Eurasien för att fullt ut kunna fokusera på de nordiska och baltiska marknaderna”, säger Telias tillförordnade vd Christian Luiga i en kommentar enligt pressmeddelandet.

Telia förväntar sig att slutföra avyttringen under det första kvartalet 2020.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.