Tillväxten i fokus

LISTA: Heta snabbväxare, stabila tillväxtbolag och snabbväxare som tappat formen. Denna vecka riktas fokus mot tillväxtbolag.

Överst listas en grupp bolag som hållit ångan uppe i det korta perspektivet – bolag som har vuxit med minst 25 procent per år i genomsnitt under de senaste två åren. Högst upp syns it-bolaget Bimobject som växer snabbt från låga nivåer. Längre ned finns alltifrån Axkid, en doldis inom bilbarnstolar, till förvärvsmaskinen Volati till Schörlingsfärens senaste kursraket, Absolent. Håll också ett öga på doldisen Tagmaster, ett teknikbolag som nyligen slog till med ett storförvärv i USA.

Den andra kategorin är bolagen som i alla redovisade tidperspektiv lyckats uppvisa tvåsiffrig tillväxt i genomsnitt, börsens ”compounders”. När samma kategori listades 2017 innehöll den 15 bolag, men därefter har trion Raysearch, Rejlers och Sweco lämnat.

Längst ned syns bolag som sett i backspegeln haft en status som snabbväxare, men som tappat fart under de senaste två åren. Här finns teknikbolag som Net Insight och Sensys Gatso samt konsumentvarubolag som Byggmax och Lexington. Hälsosektorn har flera representanter, däribland Boule och NGS.

Observera att tabellen bygger på ett urval och inte gör anspråk på att vara någon total sammanställning.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här