Tjurrusningen i Fingerprint Cards fortsätter – aktien upp över 40%

Uppgången i Fingerprint Cards har förstärkts framåt lunchtid på onsdagen och aktien är nu upp över 40%. Det är högsta nivån på över tre år för aktien.
Tjurrusningen i Fingerprint Cards fortsätter – aktien upp över 40% - fingerprint-cards-affarsvarlden-700_binary_6870330.jpg
Tjurrusningen kommer efter UBS tvärvändning från att rekommendera sälj till att ge en köprekommendation. Riktkursen trycktes också upp från 9,80 till 33 kronor.

UBS ser framför allt en stor marknad för Fingerprint inom smarta kort. Banken har tidigare varit skeptiska kring den framtida användningen av biometriska betalkort, men bevis anses ha uppkommit den senaste tiden på att marknadens intresse ökar.

Fingerprint-aktien handlas i skrivande stund 41% högre till 23,82 kronor, dagshögsta är vid 24,32 kronor. Dagens uppgång innebär att hela gårdagens rapportras har tagits igen med råge.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.