Trustly ska notera sig på Stockholmsbörsen

Betalteknikjätten Trustly ska notera sina aktier på Stockholmsbörsen i ett erbjudande med både gamla och nya aktier. Totalt förväntas 8 miljarder kronor tas in i andra kvartalet i år, framgår det av ett pressmeddelande.
Trustly
Syftet är bland annat att öka medvetenheten om Trustly som en global ledare inom betalningsplattformar, ge bolaget tillgång till kapitalmarknader, öka förmågan att behålla personal med mera.

Stockholmsbörsens bolagskommitté bedömer att Trustly uppfyller noteringskrav och kommer att godkänna en ansökan förutsatt vissa andra villkor som ägarspridning.

Lockup-avtal kommer att ingås för säljande aktieägare, styrelsen och koncernledning på perioder om 180 till 540 dagar.

Ett prospekt med mer information ska publiceras vid ett senare tillfälle. Värderingen är fortsatt okänd, men enligt Di indikeras en värdering på runt 80 miljarder kronor. Det är baserat på uppgifter nyligen om att Trustlys ägare fattat beslut om att kunna emittera upp till 10 procent av bolaget. Källor har tidigare också sagt att Nordic Capital haft ambitioner om att nå en värdering om 60-100 miljarder kronor för Trustly.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.