Unibet köper speloperatören Igame

Spelbolaget Unibet meddelar på fredagen förvärv av 100 procent av aktierna i Igame Holding med dotterbolag, en speloperatör fokuserad på casino, poker och sportspel online genom sju lokala varumärken i Norden och Centraleuropa.

Initial köpeskilling om 59 miljoner euro erläggs vid slutförandet. En tilläggsköpeskilling på maximalt 20 miljoner euro utgår också, baserad på Igames resultat för perioden fram till den 30 juni 2016. Denna tilläggsköpeskilling beräknas på en multipel om 6,2 gånger och har ”en komponent för överprestation”. Det framgår av ett pressmeddelande.

Under sexmånadersperioden fram till den 30 juni 2015 uppgick Igames spelöverskott till 13,7 miljoner euro och ebitda till 4,7 miljoner euro. Under andra kvartalet 2015 uppgick antalet aktiva kunder till 75.000.

Den sammanslagna gruppen räknar med synergier, vilka inkluderar ”en bredare produktportfölj, effektivare marknadsföring, stordriftsfördelar i samband med upphandling av produkter och media”.

Transaktionen kommer även att ”öka Unibets marknadsandel på strategiska nordiska marknader inför den omreglering som förväntas under de kommande åren”.

Nuvarande Igame-ledning, under dess vd Tommi Maijala, kommer att kvarstå i verksamheten samt erhålla ett incitamentsprogram med anställningskrav för att leverera enligt affärsplanen för de kommande tre åren. Totalt har Igame cirka 130 anställda, varav de flesta är baserade på Malta.

Förvärvet är föremål för myndighetsgodkännande och förväntas slutföras under ”andra halvan av det tredje kvartalet” 2015.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.