Upprepade köprekommendationer för Telia efter rapporten

Telias Q4-rapport, som innehöll besked om att bolaget ska spara fyra miljarder kronor fram till 2024, övertygar inte Nordea som i sina estimat räknar med att bolaget klarar av hälften av de aviserade besparingarna. Annars bedöms Telias nya guidning vara rationell och sammanhängande.
Allison Kirkby, vd och koncernchef Telia Company.
Allison Kirkby, VD och koncernchef Telia Company. Foto: Jonas Ekströmer / TT
Banken upprepar köp och höjer riktkursen till 45 kronor (43). Nordea tillägger att om bolaget kan sälja av alla sina master kan det ge aktien ytterligare sex kronor.

Kepler Cheuvreux upprepar också köp med riktkursen 43 kronor. Analyshuset bedömer den nya förändringen av bolaget vara ambitiös med tydliga mål. Det uppges också att Telia till skillnad från tidigare verkar nu ha ett team med stor erfarenhet inom stora förändringar.

”Baserat på de nya målen och några extrapoleringar till 2024-2025 ser vi ett organiskt genererat överskott av pengar som ackumuleras från 2023 och framåt. Utdelningsgolvet innebär cirka 5,5 procents direktavkastning de närmaste åren, men den totala ersättningen kan nå 9% på några år drivet av en framgångsrik omvandling”, skriver Kepler.

På måndagen har också Barclays och Exane BNP Paribas kommit med nya rekommendationer. Barclays höjer riktkursen till 48 kronor (46) med upprepad övervikt, medan Exane BNP Paribas höjer riktkursen till 32 kronor (30) med upprepad underperform.