USA pausar IPO-registreringar för kinesiska företag

Amerikanska finansinspektionen, SEC, har slutat att bearbeta kinesiska företags ansökningar om börsnoteringar och aktieförsäljningar, enligt uppgifter till Reuters.
företag
Foto: Richard Drew/AP/TT

Detta sker i väntan på nya riktlinjer kring hur företagen ska upplysa investerarna om risker, men det är oklart hur lång tid det kommer ta innan dessa är på plats.

Tidigare under veckan sade SEC-chefen Allison Lee att kinesiska företag som är noterade i USA måste informera investerare om riskerna att den kinesiska staten ingriper i deras verksamheter.

Hittills i år har kinesiska noteringar i USA nått rekordhöga 12,8 miljarder dollar, enligt data från Refinitiv. Totalt är 418 kinesiska företag listade på börser i USA och de stora bolagen har i år tappat 22 % i värde, jämfört med S&P 500 som är upp 18 %.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets