USA:s finansdepartement planerar inte återuppta höga samtal med Kina

Den tuffa amerikanska hållningen mot Kina som infördes under Trumpadministrationen har fortsatt även efter att Joe Biden tagit över som president.
Janet Yellen
Finansminister Janet Yellen. Foto: Alex Wong/Getty Images

Detta gäller även för finansdepartementet där källor till Bloomberg News uppger att det hålls kontakter med de kinesiska motparterna. Men för närvarande finns det inga planer på att återstarta formella samtal på hög nivå, uppger insynspersonerna. Ministeriet har avböjt att kommentera.

Uppgifterna kommer efter att finansminister Janet Yellen på måndagen nämnt Kina vid de länder som äventyrar den internationella ordning som existerat sedan andra världskriget. Hon nämnde Ryssland och Belarus som två andra länder i sammanhanget.

Enligt Yellen är Kina att beskylla för orättvisa ekonomiska metoder, malignt beteende och kränkningar av de mänskliga rättigheterna.

Sedan Yellen tog över har hon bara haft ett virtuellt möte med Kinas vice premiärminister Liu He, vilket var i juni. Liu He leder Kinas delegation i handelsförhandlingarna med USA.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets