Utdelning pekar på miljardvinst för Scania

Scanias ägare Volkswagen har nyligen plockat ut 9,6 miljarder kronor i utdelningar från den svenska lastbilstillverkaren, numera ett dotterbolag i den tyska fordonskoncernen. Det rapporterar Dow Jones Newswires på onsdagen.

Enligt Scanias presschef Hans-Åke Danielsson togs beslutet av Scanias styrelse vid ett extrainsatt möte den 18 december förra året.

Scania har inte delat ut några pengar sedan 2012 då utdelningen för 2013 drogs tillbaka i och med budet från Volkswagen. Enligt Danielsson motsvarar utdelningen omkring hälften av nettovinsten för perioden 2013-2015.

Under 2013-2014 gjorde Scania nettovinster på omkring 6 miljarder per år, totalt knappt 12,2 miljarder. Om Danielssons uttalande stämmer skulle det tyda på att Scania gjorde en nettovinst på omkring 7 miljarder kronor under 2015.

För niomånadersperioden januari-september 2015 summerades Scanias nettoresultat till 4.940 miljoner kronor, att jämföra med 4.367 miljoner samma period 2014.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.