Vanligare med vin i Ica-butikerna
Det är fredag eftermiddag i stadsdelen Vasastan, Stockholm. Ica-handlaren Carl Schartau håller på att organisera en gigantisk tårtbjudning till butikens kunder inför koncernens stundande 100-årskalas. Han har varit Ica-handlare i tio år och sett hur matintresset tilltagit i grannskapet. Årsomsättningen för hans butik har mer än fördubblats till cirka 125 miljoner kronor.
När den intilliggande restaurangen gick i konkurs för fem år sedan tog Carl Schartau över lokalen, rev väggen och utökade sin butiksverksamhet med en restaurang. Serveringstillståndet följde med och Ica-handlaren fick alkoholtillstånd från klockan 11 på förmiddagen till midnatt.
Prenumerera
Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.
Premium
- Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
- Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
- Över 500 aktieanalyser per år
- Unika investeringsverktyg och portföljer
- Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
- Och mycket mer
Vill du se fler alternativ? Läs mer här