Vestum förvärvar bolag inom områdessäkerhet med omsättning på 100 miljoner norska kronor

Bygg- och anläggningsbolaget Vestum har ingått avtal om att förvärva samtliga aktier i det norska specialistbolaget ØstCom. Bolaget är verksamma inom områdessäkerhet och hade i fjol en omsättning om ungefär 100 miljoner norska kronor, framgår det av ett pressmeddelande.
Norska pengar.
Norska pengar. Foto: Gorm Kallestad / NTB/TT
ØstCom beskrivs vara verksamma över hela Norge och tillhandahåller leverans och installation av stängsel, grindar, bommar, passerlösningar och bullerskydd. Bolaget grundades 1997, huvudkontoret ligger i Kongsvinger, Norge och man har omkring 56 anställda.

Vad köpeskillingen uppgår till framgår inte men betalningen kommer till viss del finansieras genom revers, som sedan avses kvittas mot ungefär 1 miljon aktier i Vestum via en kvittningsemission. Teckningskursen fastställs genom en tio dagar lång volymvägd snittkurs.

”Det känns väldigt spännande att ØstCom vill ansluta till Vestum och att Vestum fortsätter attrahera norska specialistbolag av hög kvalitet”, kommenterar Vestums vd Conny Ryk.

ØstCom kommer ingå i Vestums segment Infrastructure och transaktionen väntas genomföras inom en vecka.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.