Vestum förvärvar elinstallationsbolaget Högsbo El

Förvärvsintensiva bygg- och anläggningsbolaget Vestum köper upp elinstallationsbolaget Högsbo El som omsatte 51 miljoner kronor under 2021. Det framgår av ett pressmeddelande.
Lån, ekonomi, pengar, bolåneräntor
Foto: Henrik Montgomery / TT
Vestum finansierar köpeskillingen delvis genom betalning med revers som efteråt kvittas mot 488 787 aktier genom en kvittningsemission. Det medför en utspädning på cirka 0,1 procent.

Göteborgsbaserade Högsbo El med sina 23 anställda kommer att ingå i Vestums segment Services.

”Högsbo El har i snart 30 år utfört högkvalitativa elarbeten till fastighetsägare och byggentreprenörer i Göteborgsregionen. Bolaget arbetar till största delen med avtal på löpande räkning, vilket ger en ökad flexibilitet i affärsmodellen. Högsbo El utgör vårt femte förvärv inom elinstallationer och vi ser mycket fram emot att fortsätta utveckla bolaget tillsammans med de tidigare ägarna”, säger Vestums VD Conny Ryk.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets