”Vi är stolta över våra partners”

På SvD Börsplus så älskar vi företagande. I synnerhet den sorten som leder till nöjda kunder. Med nöjda kunder följer ju inte bara samhällsnytta utan vanligtvis också lönsamhet och i förlängningen därmed även nöjda aktieägare. Så vill vi också driva det nystartade aktiebolag som heter SvD Börsplus AB. Hjälp på vägen får vi av våra samarbetspartners.

(Redaktörens anmärkning: Aktietorget heter sedan maj 2018 Spotlight.)

Undertecknad är vd för bolaget och vårt mål är så klart nöjda kunder som ger goda intäkter och på sikt också nöjda aktieägare (däribland redaktionen).

Eftersom förtroende och transparens är en hörnsten och läsaren av detta rimligen har ett naturligt intresse för företagande så kan det vara på sin plats att berätta lite om Börsplusbolagets affärsmodell och vilka kunder vi har.

  • Den viktigaste kunden är utan tvekan Börsplus prenumeranter. Lyckas vi långsiktigt hitta bra aktieidéer till läsarna så kommer det vara lätt för kloka investerare med ett hyggligt kapital att motivera en prenumeration på Börsplus. (Även om vi anser att man ska ta bra betalt för hög kvalitet.)
  • Men att bygga upp en stabil prenumerantstock tar oftast många år. Som komplement har SvD Börsplus därför ett par kommersiella samarbeten som vi är väldigt glada och stolta över.
  • Samarbetet med nätmäklaren Nordnet Bank innebär att ungefär hälften av SvD Börsplus analyser med viss tidsfördröjning kommer bli tillgängliga för Nordnets kunder. På samma sätt som samma analyser blir tillgängliga för SvD:s prenumeranter. Men Börsplus prenumeranter läser ju så klart alltid alla analyser först. Och har exklusiv och ensam tillgång till den (förmodligen bättre…) halvan av vår analysproduktion som endast är för Börsplus prenumeranter och aldrig sprids till bredare publik.
Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel finns på www.svd.se. I juli 2019 migrerades denna och ett tusental andra artiklar över från SvD till analystjänsten Börsplus och därefter (april 2020) till Affärsvärlden. I vissa fall har delar av dessa artiklar dessvärre inte följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla tabeller, bilder, formatering eller rutor med tilläggsinfo. Om du vill vara säker på att läsa en artikel med helt fullständig information bör du alltså söka rätt på ursprungsversionen på www.svd.se. Ett enkelt sätt att hitta dit är att via en sökmotor som Google söka på ”SvD Börsplus + [Bolag] och/eller [Rubrik]”.