Vice riksbankschef coronasmittad

Vice riksbankschef Martin Flodén har smittats av coronaviruset. Han mår under omständigheterna bra och kommer fortsätta jobba hemifrån. "Riksbankens och direktionens förmåga att fatta beslut påverkas inte", säger Tomas Lundberg, Riksbankens presschef.

Martin Flodén, född 1970, har varit vice riksbankschef sedan 2013. Han var i norra Italien på sportlovet och beslöt vid hemkomsten lördagen den 29 februari att arbeta hemma, i linje med Riksbankens rekommendationer. Han började därefter känna symptom under förra veckan och i fredags testade han positivt för coronaviruset.

”Både jag och min familj mår väl, men vi kommer på inrådan av smittskyddsläkare att stanna hemma under de närmaste veckorna”, skriver Flodén i ett internt meddelande till de anställda på Riksbanken.

Han har efter Italienresan inte haft kontakt med någon medarbetare på Riksbanken och inte heller med några andra direktionsmedlemmar. Han har även avstått från att delta i externa möten.

Riksbanken rekommenderar medarbetare som varit på resa i områden där virusspridningen är omfattande att arbeta på distans de två första veckorna efter hemkomsten. Banken har dessutom uppmanat all personal att undvika icke verksamhetskritiska tjänsteresor utanför Sverige.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.