Wall Streets nya huvudbry

Trots positiva bilförsäljningssiffror samt en sysselsättning som översteg förväntan väcker de amerikanska konsumenterna oro hos amerikanska investerare.

Många amerikanska investerare oroar sig för att de amerikanska konsumenterna inte har de pengar, eller den vilja att spendera pengar, som behövs för en vidare ekonomisk återhämtning i USA. Det skriver CNBC.

Oron har ytterligare eldats på av att bolag såsom Wal-Mart har varnat för att en minskad efterfrågan kommer att påverka bolagets resultat.

Convergex Groups chefsinvesteringsstrateg Nicholas Colas gick i fredags ut och varnade för att börsen kommer att påverkas av en mindre amerikansk recession under nästa år. Recessionen menar han kommer att orsakas av en trög arbetsmarknad och en svag konsumtion.

Det finns dock de som anser att juni månads jobbsiffror, bilförsäljningssiffror samt siffror för försäljningen i amerikanska detaljhandelskedjor talar för en ökad konsumtion.

– Att vara missmodig angående konsumenterna under dessa förhållanden är ganska galet, säger Brian Jones, seniorekonom på Société Générale.

I veckan väntas såväl detaljhandelssiffror för juni som siffror för konsumentförtroendet för juli. Detta tillsammans med rapporter från bolag såsom Yum Brands, ägare till Taco Bell och KFC, väntas kasta nytt ljus över frågan.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets