Wells Fargo spår amerikansk recession i slutet av året

Wells Fargo Investment Institute har sänkt sina ekonomiska förväntningar och spår nu en en mild amerikansk recession i slutet av året i sitt grundscenario och i början av nästa år. Det rapporterar Reuters.
Wells Fargo spår amerikansk recession i slutet av året - Earns Wells Fargo
Foto; AP Photo/Matt Rourke/TT
Storbanken sticker nu ut som lite mer pessimistiska av aktörerna på Wall Street. Goldman Sachs har exempelvis satt en sannolikhet till amerikansk recession till 15% nästa år och 35% för närmsta två åren. Morgan Stanleys anger sannolikheten till en recession inom 12 månader till 25%.

Wells Fargo spår nu att USA-ekonomin växer med 1,5% i år, ned från en tidigare prognos om 2,2%. Nästa år väntas ekonomin krympa med 0,5%, ned från en tidigare tillväxtprognos om 0,4%.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.