Analytiker ser köpläge i Traton

Flera bankjättar inleder bevakning av lastbilsbolaget Traton och sätter rekommendationen till köp.
Analytiker ser köpläge i Traton - traton-scania-700_binary_6951542.jpg

Goldman Sachs inleder bevakning av lastbilsbolaget Traton med en köprekommendation och riktkursen 39 euro, motsvarande 67 procent över rådande kursnivå.

Även JP Morgan inleder bevakning av Traton och här sätts rekommendation till neutral med riktkurs 28 euro.

Deutsche Bank inleder sin bevakning med köp och riktkursen 30 euro. Barclays säger övervikt och sätter i sin nya bevakning riktkursen till 29 euro.

Som Nyhetsbyrån Direkt tidigare rapporterat har även Citi inlett bevakning – med köp och riktkursen 29:60 euro.

Goldman Sachs, Citi, JP Morgan var tillsammans med Deutsche Bank rådgivare i form av ”Joint Global Coordinators” när Traton börsnoterades. Därutöver var flera andra banker ”Joint Bookrunners” och ”Co-Lead Managers”.

Aktien stängde på 23:34 euro i Frankfurt på tisdagen och i Stockholm, där aktien har handlats ned sju handelsdagar i rad, stängde aktien på 251:90 kronor, att ställa mot slutkursen 278:55 kronor den 28 juni som var första handelsdagen efter avknoppningen från Volkswagen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.