Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Blandad utveckling på Asienbörserna

2020-01-16 07:49
Foto: Eugene Hoshiko/TT

Asienbörserna utvecklades blandat på torsdagen i spåren av det slutliga undertecknandet av "fas ett"-avtalet mellan Kina och USA på onsdagen. Tokyobörsen, liksom Hongkong, stängde kring oförändrade nivåer medan börserna i Fastlandskina slutade på minus.

En del bedömare tvivlar på om avtalet verkligen tar itu med strukturella problem som varit upphovet till konflikten, och är kritiska till att tidigare tullar inte tas bort och att målen för utökade köp är svåra att nå.

På Tokyobörsen var Nikkei 225-index upp 0,1 procent medan det bredare Topix backade lika mycket. Blickarna riktades, förutom handelsavtalet, mot statistik som visade att maskinorderingången i Japan ökade med 18 procent i november jämfört med oktober, klart mer än väntade 2,9 procent. Capital Economics noterade dock i en kommentar att uppgången berodde på en uppgång med 27,8 procent för order utanför tillverkningsindustrin, främst transport- och postsektorn som ökade 146 procent, kanske beroende på en stor order.

Det taiwanesiska halvledarbolaget TSMC rapporterade högre resultat och prognos än väntat. På Taiwanbörsen, som stängde innan TSMC:s nyhet kom ut, backade aktien 1,6 procent.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom