Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Börsplus: Köp belysningsbolaget

2020-01-17 14:08
Foto: Fagerhult

Belysningsbolaget Fagerhults aktie har inte alls hängt med i börsuppgången och det är helt i sin ordning givet att verksamheten gått på lågvarv. Men pilar pekar numera uppåt snarare än nedåt vilket kan bädda för en revansch. Det skriver Börsplus i en analys på fredagen.

Analysfirman anser att Fagerhult sammantaget ser ut att vara ett mycket kvalitativt bolag i sin bransch. Tillväxten är snäppet bättre än hos de båda större konkurrenterna Zumtobel och Signify. Marginalerna är högre. Omställningen till tillverkning för led är helt genomförd hos svenskarna.

"Trots att avkastningspotentialen ter sig lite klen sätter vi ett köpråd på Fagerhult. Förhoppningen är att tillväxten gör comeback och mer tydligt illustrerar chanserna till högre marginallyft framöver. En första avstämningspunkt blir bokslutet över 2019 som presenteras 18 februari", skriver Börsplus i sin slutsats.

Börsplus behåller även sitt köpråd för Sobi efter den omvända vinstvarningen.

Läkemedelsbolaget Sobi klättrar rejält på börsen idag efter en omvänd vinstvarning där såväl omsättning som resultat för 2019 justeras upp. Det skriver Börsplus i en analys på fredagen.


"Dagens positiva vinstvarning ser ut att till stor del bero på en del tillfällig faktorer. Men det är positivt att Sobi tjänar bra med pengar och att förtroendet gällande bolagets förmåga att göra värdeskapande förvärv ökar hos aktiemarknaden. Sobi-aktien är ganska volatil och passar inte alla. Vi tycker ändå uppsidan i huvudscenariot är fortsatt attraktiv. Vi behåller vårt köpråd men alltså bara för den riskvillige", skriver Börsplus i sin slutsats.

Affärsvärlden Finwire

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom