Draghis nya åtgärder

Europeiska centralbanken har i dag beslutat om ett antal penningpolitiska åtgärder. Man avbryter steriliseringen av SMP-programmet och man förbereder och intensifierar arbetet kring köp av ABS-tillgångar.

Det uppger Mario Draghi, ordförande för ECB, under dagens presskonferens.

Draghi meddelar också att paketet av åtgärder inkluderar riktade långsiktiga operationer. Flera LTRO-operationer (Long Term Refinancing Operations) kommer att genomföras till fast ränta och LTRO-operationerna förfaller i september 2018. LTRO-åtgärderna ska vara villkorade av att de sker för vidareutlåning.

Dessa LTRO-operationer kommer att genomföras i september och december 2014. 24 månader efter varje LTRO kommer det finnas möjlighet för återbetalning, enligt Draghi.

Vidare har man beslutat att förlänga de utvidgade reglerna för säkerheter.

Man har beslutat att stödja utlåningen till den reala sektorn och kommer att vidta ytterligare åtgärder om det är nödvändigt. Direktionen är enhälliga i åtagandet om de okonventionella åtgärderna, enligt Draghi.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco