Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Ekonomer tror på Fed-sänkningar

2019-08-13 15:10
Federal Reserve. Foto: All over press

I juli sänkte den amerikanska centralbanken Federal Reserve styrräntan för första gången på 11 år. Nu tror ekonomer på ännu fler sänkningar under året.

Med den upptrappade handelskonflikten mellan USA och Kina ser ekonomer en ökad risk för en amerikansk recession. Ekonomerna på Wall Street tror därför på ännu fler styrräntesänkningar från Federal Reserve, efter sänkningen till ett intervall mellan 2,00 och 2,25 procent i juli. Det skriver CNBC.

Analytiker vid UBS prognostiserar en sänkning i september, ytterligare en i december och sedan slutligen en sista sänkning i mars 2020. Räntan väntas till slut landa i ett intervall mellan 1,00 och 1,25 procent.

”Lägre tillväxt och ökade risker kommer troligtvis förmå Fed att sänka räntan ytterligare”, säger Seth Carpenter, ekonom vid UBS, i en rapport.

Morgan Stanley tror att räntan sänks i september och oktober för att sedan sänkas ytterligare fyra gånger under 2020 till nära nollan. Nyligen sade även BofA-ML-strategen Mark Cabana till CNBC att stigande spänningar kan komma att leda till nollränta.

Elin Hanspers

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom