Fokus på G20-möte på Asienbörserna

De asiatiska börserna uppvisade mindre förändringar på måndagen. Investerarnas fokus var inriktat på det kommande G20-mötet i Osaka, Japan i slutet på veckan. Mötet kan potentiellt bli en vändpunkt för de globala handelsspänningarna.
Fokus på G20-möte på Asienbörserna - asien-index-borsfall-affarsvarlden-700_binary_6868264.png

På Tokyobörsen steg Nikkei 225-index med 0,1 procent. Hongkongbörsen handlades klockan 7.30 också upp 0,1 procent.

USA:s president Donald Trump ska möta sin kinesiske motpart Xi Jinping i samband med G20-mötet som tar sin start på fredag. Samtalen kommer pågå under ett hot från Donald Trump om att påföra tullar på kinesiska varor till ett värde om ytterligare 300 miljarder dollar om de båda parterna inte kan enas om ett handelsavtal.

”Alla ögon är riktade mot det kommande G20-mötet”, sade Gerry Alfonso, chef för mäklaren Shenwan Hongyan till Financial Times. ”Marknaderna verkar ha intagit en vänta och se inställning”.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets