Handelskonflikt sänkte USA-börserna

De ledande börserna i New York vände nedåt efter en svagt positiv inledning på tisdagen, sedan handelskonflikten mellan USA och Kina fortsatte att sätta sin prägel på handeln.
Handelskonflikt sänkte USA-börserna - wall-street-700_binary_6946915.jpg

På måndagen sade Donald Trump att USA inte ”är redo” att träffa ett handelsavtal med Kina, men han tillade att han räknar med att det blir av så småningom.

Dow Jones storbolagsindex stängde ned 0,9 procent till 25.347. Det bredare S&P 500 sjönk 0,8 procent till 2.802 och tekniktunga Nasdaq Composite backade 0,4 procent, till 7.607.

Kommunikation var enda sektor som hamnade på plussidan med en liten uppgång, medan dagligvaror utvecklades sämst.

Bland enskilda bolag har Fiat Chrysler närmat sig en fusion med franska Renault och nyheten fick aktien att lyfta drygt 7 procent i USA.

Beyond Meat steg 8 procent efter att ha aviserat att bolaget ska börja producera sitt växtbaserade köttsubstitut i Europa. Aktien är upp drygt 240 procent sedan den började handlas i början av maj.

Teva Pharmaceutical har gått med på att betala 85 miljoner dollar i en uppgörelse med delstaten Oklahoma, efter anklagelser om att bolaget varit ett av de ansvariga för delstatens pågående opioid-kris. Teva sjönk 12,4 procent.

Ett annat läkemedelsbolag, Mylan, har fått sänkt riktkurs av UBS från 31 till 23 dollar. Aktien sjönk 5,7 procent till 18 dollar.

Goldman Sachs har höjt sin rekommendation för gamingbolaget Activision Blizzard till köp. Aktien lades även till Goldmans så kallade ”conviction buy”-lista och den handlades 2,9 procent högre.

Halvledarbolaget AMD stärktes nästan 10 procent efter att vd Lisa Su lanserat ett antal nya produkter vid ett event i Taiwan. Sämre gick det för konkurrenten Intel som sjönk 2,2 procent.

Analysfirman Cowen har spått att Apples vinst per aktie kan falla med upp till 26 procent under 2020 om Kina skulle bannlysa iphone, som respons till att USA svartlistat Huawei. Apple-aktien backade 0,4 procent.

Amerikansk tioårig statspappersränta var ned 5 punkter till 2,27 procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.