Handicare sänker tillväxtprognosen

Handicare sänker sin tillväxtprognos för helåret 2019.
Handicare sänker tillväxtprognosen - handicare-700_binary_6966423.jpg

“Mot bakgrund av en lägre försäljning än vad vi räknade med för tredje kvartalet, bedömer vi att den organiska tillväxten för andra halvåret 2019 blir lägre än tidigare kommunicerad prognos om en organisk tillväxt på 4 till 6 procent. Utsikterna för en förbättrad justerad EBITA-marginal under andra halvåret jämfört med första halvåret (8,4%) upprepas däremot”, skriver Handicare.

Under perioden januari-september uppgick den organiska tillväxten till -0,3 procent (2,8) och den justerade ebita-marginalen var 8,0 procent (8,9).

Styrelsen beslutar att utvärdera olika strategiska alternativ.

“De många och viktiga förbättringsåtgärder som vidtagits under de senaste 12 månaderna har ännu inte manifesterats i förbättrat resultat. Jag är dock övertygad om att vi är på rätt väg och att vi lagt en solid grund för lönsam tillväxt i linje med våra finansiella mål. Jag ser fram emot att utvärderingsprocessen ska synliggöra Handicares fulla potential”, skriver vd Staffan Ternström.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.