Hifab: Resultatet mycket sämre än väntat

Hifab Groups resultat för det tredje kvartalet var mycket sämre än förväntat, enligt vd Jeanette Saveros kommentar i rapporten.

”Semestermånaderna för konsultbolag är alltid en utmaning. Hifab tappar omsättning och därmed även resultat. En anledning är att många slutat samtidigt och många nyanställda börjat under augusti och september, vilket gjort att vi inte har lyckats få maximal beläggning på dessa, varvid  effektiviteten inte kunnat hållas på tillräckligt hög nivå. Detta i kombination med två enskilda projektförluster på tillsammans 1,7 miljoner kronor, gör att vi landar på ett mycket sämre resultat än förväntat”, skriver hon.

Däremot är Hifabs bedömning av marknaden fortfarande positiv. Efter semestrarna har man vunnit många stora uppdrag och uppstarten av dessa sker under senare delen av hösten, enligt bolaget.

Hifab Group redovisar ett resultat efter finansnetto på 0,4 miljoner kronor (3,1) för det tredje kvartalet 2014.

Rörelseresultatet var 0,2 miljoner kronor (3,7). Nettoresultatet blev 0,3 miljoner kronor (2,5) motsvarande 0,01 kronor per aktie (0,08).

Nettoomsättningen ökade till 98 miljoner kronor (103).

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco