Historiskt rik – slår Gates rekord

Amazons starka inledning på börsåret 2018 gjorde Jeff Bezos sex miljarder dollar rikare. Därmed är han rikare än vad Bill Gates någonsin har varit.

Jeff Bezos nettoförmögenhet nådde 105,1 miljarder dollar under måndagen, rapporterar Bloomberg. Detta efter att Amazon-aktien har stigit 6,6 procent nio gångna dagarna i januari. Den positiva starten på 2018 adderar till aktiens starka 57-procentiga uppgång de senaste 12 månaderna.

Det finns bara en annan person i världen som tidigare har skapat sig en trettonsiffrig dollarförmögenhet, skriver CNN. Men den senaste uppgången i Amazon-aktien innebär att Jeff Bezos förmögenhet definitivt är högre den som Microsofts grundare Bill Gates hade år 1999.

Redan i oktober passerade Jeff Bezos förmögenhet Bill Gates tidigare rekord på 98,2 miljarder dollar. En månad senare sprängde han en ny pengavall när Black Friday gav extra kraft till Amazon-aktien och tryckte upp Bezos kapitalvärde till 100 miljarder dollar.

Om det inte vore för att Bill Gates hade donerat en stor del till välgörenhet skulle hans nettoförmögenhet skulle ha värderats till över 150 miljarder dollar. Han har donerat nästan 700 miljoner Microsoft-aktier och 2,9 miljarder dollar till välgörande ändamål.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.