Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

JP Morgan uppmanar till extrem försiktighet i Tesla

2020-01-24 15:13
Elon Musk. Foto: Ringo H.W. Chiu/TT

Investmentbanken JP Morgan uppmanar till "extrem försiktighet" i fallet med Tesla. Banken ser en potentiell nedsida om 58 procent efter den senaste starka utvecklingen, rapporterar The Fly.

Banken har en riktkurs om 240 dollar och rekommendationen undervikt för elbilsuppstickaren.

En annan som är betydligt mer positiv är tankesmedjan EddieWouldGrows grundare Eddie Yoon. Han uppgav i CNBC:s Trading Nation att Tesla kan susa om Toyota och bli världens mest värdefulla företag. Dagens börsvärde om 103 miljarder dollar ligger dock en bra bit ifrån Toyotas 233 miljarder dollar.

"Nästa milstolpe som jag ser hända är att Tesla blir världens mest värdefulla biltillverkare", sade han. Enligt Yoon kan cirka 9 procent av de amerikanska hushållen troligen eller mycket troligen välja just Tesla som sin nästa bil.

På längre sikt tror Yoon dessutom att Tesla kan nå ett marknadsvärde på hela 500 miljarder eller till och med 1 000 miljarder dollar. Han anser att Teslas plan på att designa en bil i Kina för en global lansering är extra spännande.

Affärsvärlden Finwire

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom