Kinnevik avyttrar innehav i Millicom

Kinnevik avser i ett särskilt erbjudande i USA sälja 11 miljoner aktier i Millicom och sedan dela ut resten av sina aktier i teleoperatören till investmentbolagets ägare. Kapitalet från avyttringen ska gå till nya investeringar.
Kinnevik avyttrar innehav i Millicom - georgi-ganev-kinnevik-700_binary_6948050.jpg

Det framgår av ett pressmeddelande.

”Kinnevik fokuserar sin investeringsstrategi på snabbväxande bolag verksamma i regioner utanför Millicoms latinamerikanska marknader, och avser därför omallokera behållningen från erbjudandet till nya investeringar”, motiveras avyttringsplanerna.

De 11 miljoner aktierna motsvarar 29 procent av Kinneviks innehav om drygt 37,8 miljoner aktier i Millicom (motsvarande en ägarandel om drygt 37 procent). Den posten Kinnevik vill sälja är värd cirka 5,9 miljarder kronor om man utgår från det svenska depåbevisets stängningskurs på måndagen.

Kinnevik har även utfärdat en option till bankerna som genomför erbjudandet om att köpa upp till 1,65 miljoner aktier i Millicom från Kinnevik.

Därefter avser Kinnevik föreslå att en utdelning av Kinneviks resterande innehav i Millicom till investmentbolagets aktieägare genomför under december 2019. Kinnevik skriver att bolaget vill ge sina aktieägare möjlighet att delta i Millicoms framtida utveckling.

”Detta är en monumental dag för Kinnevik. Vår trettioåriga investering i Millicom har varit en enorm framgång för våra aktieägare. Med Millicoms starka historiska utveckling anser vi att tiden nu kommit för oss att frigöra kapital för att accelerera aktiviteten i vår privata portfölj. Millicom fortsätter vara en del av Kinnevikfamiljen, och vi ser fram emot att ge Kinneviks aktieägare möjligheten att delta i Millicoms fortsatta framgångar”, säger Kinneviks vd Georgi Ganev i Kinneviks pressmeddelande som skickades ut sent på måndagskvällen.

Millicom grundades av Kinnevik för nästan 30 år sedan och Millicom, vars verksamhet varit koncentrerad till Afrika och Latinamerika under de senaste åren, noterades på Stockholmsbörsen 2004.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.