Köpvärd stabil skeppare

ANALYS För tålmodiga har uppvärderingspotentialen i sjökonglomeratet vuxit med handelsoron.

KÖP Världshandelsorganisationen WTO halverade i förra veckan prognosen för 2019 års globala varuhandelstillväxt till magra +1,2 procent. Därefter krävs mer normala handelsrelationer än under pågående handelskrig mellan USA och Kina. När världskonjunkturen nu samtidigt viker hopas mörka moln kring 2020.

Det Oslonoterade fordonsrederi- och sjönäringskonglomeratet Wilh Wilhelmsen (Holding), WWI, är därtill extra utsatt med stor slagsida mot Sydkoreas fordonsjätte Hyundai, som kan hotas av knakande handelsrelationer inom Asien, inte minst med Japan.

Utifrån Affärsvärldens konservativa summan-av-delarna-bedömning (sotp) är WWI:s substansvärde i dag runt 247 norska kronor per aktie, en minskning från de 268 kronor som sågs vid köprådet för ett drygt år sedan, i nummer 34/2018. Den än större kursnedgången har dock ökat substansrabatten till runt 45 procent.

Med möjlig lågt tvåsiffrig kapitalförräntning till låg risk upprepar Affärsvärlden köpråd med substansestimatet 247 kronor som riktkurs. Ett lovande tecken är att Wilh Wilhelmsen i slutet av september synade börsens förtroenderabatt och återköpte aktier direkt från tvivlande institutioner.

Det här är en sammanfattning av aktierådet Värdefull last till rabatt. Prenumeranter kan logga in och läsa hela artikeln här.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.