Negativ öppning väntas på Wall Street

Terminerna för USA-börserna tydde på en negativ öppning på onsdagen, när den ihållande handelskonflikten fortsatte att öka på oron för en global ekonomisk avmattning.
Negativ öppning väntas på Wall Street - trader-wall-street-700_binary_6885219.png

Fler investerare valde i stället att vända sig till upplevt säkrare placeringar som räntepapper eller guld.

Vid 14.45-tiden var terminerna för Dow Jones industriindex, S&P 500 och Nasdaq 100 samtliga ned 0,5 procent.

Kina har insisterat på att försvagningen av landets valuta gentemot dollarn inte haft något att göra med de föreslagna nya tullarna från USA.

”Det ser mer ut som ett varningsskott än aktiv devalvering, och yuanens fall reflekterar en försämring av ekonomiska fundamenta och stigande risker med handelstullar”, sade Mark Haefele, global investeringschef vid UBS, till CNBC.

Bland enskilda aktier backade Disney i tisdagens efterhandel, efter att ha missat analytikernas förväntningar för såväl resultatet som intäkterna under det tredje kvartalet i bolagets brutna räkenskapsår. Aktien var ned 4,5 procent före öppning.

CVS Health överträffade däremot förväntningarna med sin rapport, där resultatet kom in 12 procent över konsensus, och aktien var upp cirka 4 procent.

Kasinobolaget Wynn Resorts rapport var i linje med förväntningarna och bolaget talade om styrka i Macau samt positiva hotellintäkter i Las Vegas.

Stora lyft i förhandeln var det för såväl Weight Watchers som för dejtingbolaget Match – aktierna var upp 20 respektive 16 procent efter att med marginal ha slagit analytikernas förväntningar.

Nedåt väntas Twitter inleda. Bolaget medgav att det ”kan ha använt” kunddata för att visa personaliserade annonser, utan att ha fått kundernas medgivande.

Efter de amerikanska börsernas stängning väntas rapport från bland andra Marathon Oil.

På makrofronten väntas klockan 16.30 svensk tid veckostatistik över de amerikanska råoljelagren från landets energidepartement.

 

Noteringar klockan 14.45

(jämfört med nivån vid USA-stängning förgående handelsdag)

Terminen för DJIA        -0,46%        

Terminen för S&P 500     -0,47%        

Terminen för Nasdaq 100  -0,49%        

2-åriga USA-räntan       -0,0203   till 1,5647%

10-åriga USA-räntan      -0,0468   till 1,6504%

Olja, US WTI             -1,70%    till 52:52 dollar/fat

Olja, Brent              -1,04%    till 57:98 dollar/fat

EUR/USD                  -0,0001   till 1:1200

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.