Oasmias vd blir teknikchef – Sven Rohmann kliver in som tillförordnad vd

Oasmia har utsett Sven Rohmann till tillförordnad vd med start 1 juli. Nuvarande vd, Mikael Asp, kommer att tillträda positionen som teknikchef (CTO) och fortsatt vara en del av Oasmias ledningsgrupp, med ansvar för all teknik- och tillverkningsverksamhet i företaget.

Det framgår av ett pressmeddelande.

I mars valdes Sven Rohmann in i Oasmias styrelse och i april tillträdde han som tillförordnad medicinsk chef (CMO) för Oasmia.

”Med Sven får vi en erfaren vd som kan leda företaget genom den kritiska fasen att ta Oasmia från att vara ett teknologiplattformsbaserat utvecklingsbolag av läkemedel till ett kommersiellt aktivt, fullt integrerat läkemedelsföretag. Företaget har fortfarande utmaningar kopplade till sin historia. Det blir styrelsens ansvar att reda ut och korrigera. Svens fokus kommer att vara framåtriktat för att skapa värde ur de unika tillgångarna i Oasmia”, säger Jörgen Olsson, styrelseordförande i Oasmia.

Sven Rohmann har varit vd för de två tyska bioteknikbolagen Biovision och Ganymed Pharmaceuticals. Han har också haft ledande befattningar inom Novartis och Merck-Serono.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets